Gå til sidens indhold
 

MitHood

I projektet MitHood kan du tage dine elever med på en opdagelse i jeres lokalområde. På en vandring i kendte omgivelser og en efterfølgende workshop kan eleverne lære deres område – altså deres ’hood’ - bedre at kende.

På opdagelse i lokalområdet

Projektet lægger op til, at elevernes bruger deres sanser – de smager, lytter, dufter sig frem. De søger efter historiske og arkitektoniske spor fra fortiden og nutiden. De har fokus på at genkende områdets rum – bolig, kirke, oase, legeplads, mødested, mellemrum og gemmested – og på at forstå, hvordan rummene bruges. Det hele foregår som en vandring i lokalområdet, og undervejs gemmer eleverne spor. Det foregår ved hjælp af notesbøger og digitale kameraer .

 

Workshop for eleverne

Eleverne bruger sporene i en workshop, hvor de opfinder og bygger modeller af nye bygninger, der kan forbedre området. Eleverne præsenterer deres byggerier og argumenterer for deres ideer. Workshoppen åbner forhåbentlig for en god dialog om visionerne for udviklingen af lokalområdet.

 

Sådan deltager I

Du står selv for at afvikle forløbet for din klasse. Du kan hente informationsmateriale, der klæder dig på til at sende dine elever på opdagelse i jeres lokalområde.

 

Download notesbog til eleverne

Se notesbogen i en online-bladre-version her

 

Lån en gratis materialekasse

Du kan gratis låne en materialekasse på Børnekulturhuset. Kassen indeholder alle de byggematerialer, I skal bruge til workshoppen. Du skal derfor kun sørge for værktøj – sakse, lim, hobbyknive osv.

 

Yderligere information

Projektet retter sig mod 0. – 9. klasse.
Du er velkommen til at kontakte Børnekulturhuset for yderligere information.

 

Kontakt Børnekulturhuset

 
 

Opdateret: 03.11.2017

Afdeling:

Send kommentar:   Børnekulturhuset

Telefon: 41 85 66 69

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code