Gå til sidens indhold
 

Dans for Børn - efterår 2017

Børnekulturhuset byder i samarbejde med Dansehallerne og Dansekompagniet MYKA op til en omgang Dans for Børn i efteråret 2017.

Dans for Børn består af

8 gratis danseforløb til 0. - 4. klasse. Hvert forløb består af workshopdel/laboratorium, hvor børnene danser sammen med Julie og Hilde fra MYKA samt ser et uddrag af danseforestillingen ’Polar Bear’. Varighed i alt 90 minutter.

Gratis pædagog-/lærerworkshop med de professionelle dansere
som optakt til forløbet med eleverne. Workshoppen giver indblik i danseforløbet samt inspiration til, hvordan dans kan inddrages i undervisningen. Det er en forudsætning for skolens deltagelse i danseforløbet, at skolen sender én eller gerne flere lærere/pædagoger til workshop.

Forestillingen
Arktis smelter, isen forsvinder. Hvad med fremtiden? Hvor skal isbjørnen bo, når det smukke islandskab er smeltet? Tag på en kropslig rejse med to charmerende isbjørne som omdrejningspunkt. Et nærværende og livsbekræftende dansebesøg, der tager afsæt i de klimaforandringer, vores klode gennemgår. Et dansebesøg, hvor vi står sammen om håbet for fremtiden. LABORATORIET Uddrag af forestillingen ”Polar Bear”, fremført af de professionelle dansere, og inddragelse af eleverne i laboratoriedelen blender ind og ud imellem hinanden. Eleverne transformeres selv til dansende isbjørne i en koreografisk leg med kunstig sne, hvor de på egen krop afprøver isbjørnens legefulde bevægelser. I skal hoppe, kravle, rulle, løbe og kramme i selskab med MYKAs to professionelle dansere.
Varighed i alt: 90 minutter

Workshop for børn
Book to danseforløb pr. dag på jeres skole i perioderne:
Mandag d. 20. - torsdag d. 23. november 2017
Mandag d. 27. - torsdag d. 30. november 2017
For dansernes skyld foreslår vi, at forløbene ligger eksempelvis kl. 8.30-10.00 og 10.30-12.00 eller måske kl. 11.30-13.00 og 13.30- 15.00, så danserne har en halv times pause mellem forløbene. Men kom gerne med et forslag, som passer til jeres skoledag.

Antal
To klasser eller 50 børn pr. forløb (altså op til 100 børn pr. dag). Minimum to voksne, der deltager aktivt. De samme voksne under hele besøget.

Påklædning
Eleverne skal møde omklædte i træningstøj.

Krav til lokale
Forestillingen og laboratoriet afvikles i en stor gymnastiksal eller stort rum på ca. 13x10 meter med ”blødt” gulv (ikke beton). Lokalet skal være opvarmet og gulvet rent og plant. Der skal være et fungerende musikanlæg i lokalet (ikke ghettoblaster).

Pædagog-/lærerworkshops
OBS! Obligatorisk og en forudsætning for deltagelse.
v/ Dansekompagniet MYKA
Tirsdag d. 14. november kl. 14-17
på Brobjergskolen, STUB 2, Valdemarsgade 8000 Aarhus C
Danserne fra Dansekompagniet MYKA står for pædagog-/­lærerworkshoppen, som de tilmeldte skolers pædagoger/­lærere skal deltage i, inden forløbet kommer ud på skolen.

Tilmelding
Du tilmelder jer via vores online formular:
https://goo.gl/0IusDJ

Kontakt

Astrid Guldhammer

Børnekulturkonsulent

Børnekulturhuset

Frederiks Allé 20A

8000 Aarhus C

Telefon: 29 20 44 34

E-mail: 

 

Dans for Børn - efterår 2017

 
 

Opdateret: 03.11.2017

Afdeling:

Send kommentar:   Børnekulturhuset

Telefon: 41 85 66 69

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code