Gå til sidens indhold
 
Tryllestenen og Fortæl med din krop

Tryllestenen - Fortæl med din krop

Børnekulturhuset afvikler Tryllestenen og Fortæl med din krop i efteråret 2011 og foråret 2012.

Forløbene varetages af Ditte Aarup Johnsen, der er forfatter til bogen og cd’en Tryllestenen – et kreativt musisk værktøj henvendt til børn og voksne. Ditte arbejder herudover som skuespiller og manuskriptforfatter i Børneteateret Eventyrværkstedet og som underviser på Musikskolen Laura i rytmik, drama og billedkunst.

 

I kan i samråd med Ditte beslutte, om der skal være tale om et koncentreret forløb, eller om timerne skal fordeles over længere tid. Institutionen udvælger børneholdene og finder et egnet lokale, så børnene kan arbejde under gode forhold. Hvert forløb indeholder også en personaleworkshop, hvor I præsenteres for de elementer, som jeres børn kommer til at arbejde med. Her får I inspiration og konkrete ideer til selv at arbejde videre med hhv. musik og drama og musik i hverdagen. I kan vælge at fordele det enkelte forløb på to grupper, hvilket giver jer mulighed for at tilbyde forløbet til både de mindste og de lidt større børn. I kan selvfølgelig også vælge at lade hele forløbet komme én gruppe til gode.

 

Tryllestenen

Til de mindste tilbydes forløbet ’Tryllestenen – musik og leg med de mindste’.

 

Tryllestenen er et musikalsk sanseforløb, som kan foregå i jeres institution. Vi arbejder med forskellige musiske udtryksformer, som stimulerer barnets mange sanser, dets sprog, rytme- og kropsfornemmelse.

 

Vi fortæller små historier med kroppen og benytter os af bevægelse, rytme, sang og musik.

 

Vi kombinerer mange forskellige sanseindtryk, så børnene får en oplevelse ved at føle, lytte, se, lege og bruge deres krop og stemme.

 

• For de 1½-3-årige.
• 3 x 45 minutter til en personaleworkshop forud for forløbet.
• 6 x 2 timers workshop med børnene.

 

Fortæl med din krop

Det musik-dramatiske forløb ’Fortæl med din krop’ tilbydes til børn i daginstitutioner og børnehaveklasser - en inspirerende måde at arbejde med de pædagogiske læreplaner på.

 

’Fortæl med din krop’ er et musik-dramatisk forløb, som kan foregå i jeres institution. Vi arbejder med forskellige dramatiske udtryksformer: det skabende og eksperimenterende, det fysiske og kropslige, det verbale og musiske. Vi fortæller historier med kroppen og benytter os af drama, malerier, bevægelse og musik, samt af børnenes egne fortællinger. Herigennem styrkes børnenes egen kultur, deres fantasi, sprogudvikling og kropsfornemmelse.

 

Dramaforløbet munder ud i børnenes eget dramastykke, inspireret af deres egne fortællinger og billeder. Børnene kommer selv til at synge, danse, spille og agere.

 

Er der brug for sange undervejs, som passer ind i handlingen, er det muligt at få komponeret en række sange til stykket. Der er også mulighed for at prøve forløbene Vilde dyr og Eventyr, som begge indeholder musik, krop og billedaktivitet.

 

• For de 3-6-årige.
• 3 timer til en personaleworkshop forud for forløbet.
• 4 x 3 timers workshop med børnene.

 

Yderligere information

For begge forløb gælder:

 

Pris:

1.500 kr. pr. forløb

 

Aldersgruppe:

Enten 1½-3 år eller 3-6 år

 

Antal børn:

Efter aftale

 

Tidspunkt:

Efter aftale

 

Periode:

Afvikles i efteråret 2011 og foråret 2012

 

Læs mere om Ditte Aarup Johnsen

 www.eventyrvaerksted.dk

Kontakt

Anne Line Svelle

Børnekulturkoordinator

Børnekulturhuset

Frederiks Allé 20A

8000 Aarhus C

Telefon: 89 40 48 77

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 09.10.2012

Afdeling:

Send kommentar:   Børnekulturhuset

Telefon: 89 40 48 77

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden