Gå til sidens indhold
 

Dans for børn efterår 2012

Udbydes i Aarhus Kommune i november og december 2012
ALLE FORLØB ER BOOKET!

Børnekulturhuset byder i samarbejde med Dansens Hus og danserne Thomas Nørskov og Lars Bjørn fra danseteatret Åben Dans op til en omgang Dans for Børn i efteråret 2012.

 

Vi tilbyder:

  • 16 gratis danseforløb til 0. - 6. årgang. Hvert forløb består af workshopdel/laboratorium, hvor børnene danser sammen med dansere Thomas Nørskov og Lars Bjørn samt et uddrag af danseforestillingen "Arme og ben - og noget midt imellem". Varighed i alt 90 minutter.
  • Gratis lærerworkshop med de professionelle dansere som optakt til forløbet med eleverne. Workshoppen giver indblik i danseforløbet samt inspiration til, hvordan dans kan inddrages i undervisningen. Det er en forudsætning for skolens deltagelse i danseforløbet, at skolen sender én eller gerne flere lærere/pædagoger til lærerworkshop.

 

Om danseforløbet

FORESTILLINGEN: "Arme og ben - og noget midt imellem" (CA. 15 MINUTTER)

En humoristisk danseforestilling om og med kroppen - for børn og deres voksne. To mænd med to kroppe rejser med forundring, humor og alvor ind i et univers, hvor alt er i forandring. Et univers der er lavet af kroppen. Et sted hvor stemmen bliver til musik og hvor arme og ben bliver til alt muligt, vi ikke troede, de var.

 

LABORATORIET (CA. 75 MINUTTER) Efter I har set os optræde danser vi sammen. I lærer et lille uddrag af forestillingen og vi udforsker kroppens mange muligheder for at bevæge sig; hver for sig og sammen med hinanden. Vær parat til lidt af hvert for det kan gå løjerligt for sig, når vi danser med "arme og ben - og noget midt imellem"; en forvandlingsrejse i bevægelser. Sammen med danserne laver I jeres helt egne danse-forvandlings-historier.

 

Workshop for børn

Book to danseforløb pr. dag på jeres skole inden for perioderne:

26. - 29. november 2012

3. - 6. december 2012

For dansernes skyld foreslår vi, at forløbene ligger f.eks. kl. 8.30-10.00 og 10.30-12.00 eller kl. 11.30-13.00 og 13.30-15.00, så danserne har en halv times pause mellem forløbene. Men kom gerne med et forslag, som passer til jeres skoledag.

 

Antal:

Op til to klasser eller 50 børn pr. forløb (altså op til 100 børn pr. dag).

 

Påklædning:

Eleverne skal møde omklædte i træningstøj.

 

Krav til lokale:

Forestilling og workshop afvikles i en stor gymnastiksal med musikanlæg (ikke ghettoblaster) for begge forløb. Lokalet skal være rengjort og opvarmet.

 

Lærerworkshop:

Tirsdag d. 20. november kl. 14 – 17 på Brobjergskolen, studioscene 2 Frederiks Allé 20 8000 Aarhus C. Danserne står for en lærerworkshop, som de tilmeldte skolers lærere/pædagoger skal deltage i, inden forløbet kommer ud på skolen. Sæt kryds i kalenderen nu og tilmeld dig selv og din klasse til en spændende og lærerig danseoplevelse.

 

Tilmelding:

Astrid Guldhammer, Børnekulturhuset

asg@aarhus.dk

tlf. 89 40 48 78

Kontakt

Astrid Guldhammer

Børnekulturkonsulent

Børnekulturhuset

Frederiks Allé 20A

8000 Aarhus C

Telefon: 29 20 44 34

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 20.12.2012

Afdeling:

Send kommentar:   Børnekulturhuset

Telefon: 89 40 48 77

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden