Gå til sidens indhold
 
25.08.2016

Thalias Tjenere vinder Publikumsprisen

Theatret Thalias Tjenere vandt onsdag aften den aarhusianske publikumspris for bedste teaterforestilling i den forgangne sæson. Forestillingen 'Store Illusioner' var én blandt tre nominerede forestillinger, som det aarhusianske publikum havde stemt på som favorit.

Theatret Thalias Tjenere har siden 1996 har skabt originale maskeforestillinger, som har turneret lokalt og internationalt. Kompagniet siger selv, at de søger at skubbe grænserne for det moderne masketeater, og selv om teatrets skuespillere netop på grund af maskerne ikke er kendte ansigter på den aarhusianske teaterscene, så har teatret skabt sig en solid fanskare og mange gode samarbejdspartnere i Aarhus.

 

Tillykke til Theatret Thalias Tjenere!

 

 

Argumenter for indstilling:

Melodramatisk stumfilmsteater for fuld skrue – og for hele familien.

Theatret Thalias Tjenere har med ’Store Illusioner’ skabt en maskeforestilling, der spiller dobbeltspil med stumfilmsgenren: Ikke nok med at forestillingen henter sit tema i Aarhus’ fortid som filmmetropol i stumfilmens guldalder omkring 1910; den er også formidlet ordløst i en spillestil, der let genkendes fra stumfilmen.

Handlingsmæssigt er der noget for både de store og de små. Når den storøjede og mørke heltinde hedder Asti, og filmkompagniet har et polarlogo, har de voksne referencepunkter at klukke over, mens børnene fint kan genkende sig selv i den selviscenesættelse, der sker foran kameraet – også selv om kameraet består af et stativ med håndsving og filmrulle.  Og så går det ellers over stok og sten, for filmverdenen i Aarhus år 1910 viser sig at være benhård, og i konkurrencen mellem spirende filmselskaber er bedrag, sabotage og andre nederdrægtigheder hverdagskost. Heltinden Asti vikles ind i et spind af løgne og skjulte motiver som sætter venskab, loyalitet og kærlighed på prøve. Hvem er i virkeligheden skurk og hvem er helt, når kameraet ikke ruller?

De tre skuespillere i Thalias Tjenere agerer en mængde forskellige figurer, og skiftene sker ved hjælp af meget store helmasker. Vi har med et teaterkompagni at gøre, som vitterligt kan kunsten at spille med masker og som forstår at udnytte mulighederne til at spille helt ned til bageste række med kropskontrol i de melodramatiske gesti. Selv når forestillingen spiller udendørs, suges det forbipasserende publikum hen mod den originale og opfindsomme sort/hvid-scenografi, hvor tilskuerne står opslugte i en helt anden verden. For i ’Store Illusioner’ har Theatret Thalias Tjenere formået at kombinere fortidens spillestil med nutidens humor.

http://thaliastjenere.dk/forestillinger/store-illusioner/ - Forestillingen spiller i Odder d. 3. september og på Horsens Teaterfestival d. 17. september.

Nyheder

 • 25.08.2016

  Thalias Tjenere vinder Publikumsprisen

  Theatret Thalias Tjenere vandt onsdag aften den aarhusianske publikumspris for bedste teaterforestilling i den forgangne sæson. Forestillingen 'Store Illusioner' var én blandt tre nominerede forestillinger, som det aarhusianske publikum havde stemt på som favorit.
 • 04.08.2016

  Vær med til at udsmykke Musikhusets foyer

  4. klasser fra Aarhus' midtbyskoler inviteres til at være til at forvandle Musikhuset foyer til et 'tilfrosset landskab' - et scenografisk univers til forestillingen 'Flaskepost til fremtiden'.
 • 24.06.2016

  Unge talenter på Den Jyske Opera

  I denne uge har Den Jyske Opera holdt audition for en række unge talenter.
  25-30 drenge og piger udvælges til at være med i operaen 'Intet' som spiller i februar.
  Der er stadig billetter til skoleforestillingen den 7. februar 2017.
 • 15.06.2016

  Dans for børn - efterår 2016

  Børnekulturhuset byder i samarbejde med Dansehallerne og Dansekompagniet Aaben Dans op til en omgang Dans for Børn i efteråret 2016.
 • 14.06.2016

  I Hans fodspor

  Børnekulturhuset tilbyder i foråret 2017 en byvandring om arbejderdrengen Hans, der kom fra trange kår og endte som Danmarks statsminister.

  Historien om Aarhus i begyndelsen af 1900-tallet og om arbejderdrengen Hans.
 
 

Opdateret: 10.5.2015

Afdeling:

Send kommentar:   Børnekulturhuset

Telefon: 41 85 66 69

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code